Månad: oktober 2006

SÖNDAG NATT

Tänk vilken härlig dag – att få en timma extra. Var ute i skogen för att få uppleva frotblandade höstfärger. Tittade på lönnlöven som hade en tunn hinna frost över sig som glittrade i solen. Vi målade ju bruna färger hela förra veckan och här fanns dom ju alla.
Gråsvart sepia, vandyken och caput mortum.
Kommande vecka kan dom som vill börja med svarta färger. Lära känna olikheterna. Förstå hur dom kan användas. Vi börjar med att måla ett landskap i svart och vitt.

TORSDAG

Godmorgon! Himlen brinner rosa!!!
Nu skulle jag vilja ringa runt till alla och be er titta ut. När jag tittar ut ser jag helt otroliga moln i guldrosa på den blå himlen .
Det är över en vecka sen jag skrev sist – men, jag bor mitt i en byggarbetsplats utan ordning och reda. Fönstrena ska målar och allt är möblerat på höjden för närvarande.


Klart igår med min nya lägenhet så nu kan jag planera vårens kurser. Kontoret och mitt eget måleri flyttar hem så vi får mer yta att jobba på i ateljén. Nu kan jag starta upp kurser i olja & akryl.

TREVLIGA NYHETER INFÖR VÅREN!
Måndag – Torsdag
Ateljén öppen
kl. 12.00 – 20.30 / tre pass / dag
Välj mellan akvarell, olja, akryl, teckning.
Vårterminen börjar 15.1 v.3
och slutar 13.5 v.19
17.5 – 20.5 v. 20 Kristi Himmelfärd
Målarkurs på Gotland / Visby
Möt våren ”inom murarna”.
Återkommer med flera sommarkurser!

ONSDAG

Helt säkert onsdag morgon!

Det blev en trevlig helg även om jag inte hade tid till det egna måleriet som jag tänkt. Lördagar har jag nu öppet i ateljén mellan kl. 12 och 16. Så kom och hälsa på! Det blev trevligt i lördags med pratstunder om allt mellan himmel och jord.

I måndags fm gick vi ut för att titta på hur löven faller. Hur ser rörelsen ut? Är det samma för alla former?
Vi var en grupp på åtta som stod och tittade upp i trädet i väntan på…

Då kom en kvinna med ett barn och anslöt sig till oss. Hon frågade nyfiket om vad det var vi tittade på. Om det var något som hänt i trädet. Om någonting fastnat eller…
-Nej, inte alls sa vi. Vi står bara här och tittar och väntar på att löven ska falla.
Så passa på att titta nu på träden som fäller – löven som dalar . Varje löv har sin egen rytm – sin egen rörelse . Hur ser dansen ut? Minns den sen när vi ska måla löv.

FREDAG

Så, nu är det ordning på veckodagarna igen. Hade bytt tisdag mot torsdag. Och det gick ju bra för mig – men ställer till det för andra som vill ha ordning och reda.

Denna vecka har vi börjat lära känna jordfärgerna. Vissa är snälla och varma. Gör som vi vill. Andra biter och ställer till det. Grupperar sig och vill inte alls sprida ut sig.

Lördagar kl.9.30 – 12 är det målarkurs för vuxna men även barn får följa med. Ingen extrakostnad för barnen. Dom går med på vuxens klippkort.

Själv kommer jag att vara i ateljén och måla denna helg. Dags att ta itu med en stor krassemålning som väntat på färg.

Kommer att ha öppet i ateljén
lördagar kl.12 – 16 för försäljning av konst och konstnärsmaterial eller bara för en stunds prat.
Så ni är så välkomna att titta in.

Passa på att njut av dom vackra målnen i helgen. För ni har väl sätt dom flyga omkring. Trevlig helg önskar jag er alla.

TISDAG

Hoppsan! Nu undrar jag vad jag har gjort sen i onsdags. Trodde det var igår jag skrev. I söndags hade vi en jättetrevlig prova på akryldag.
Det blir nog en till innan jul.
Igår började vi lära känna dom bruna färgerna. Målade krukor som vi sen laverade över. Bruna färger fortsätter vi med även nästa vecka.

Jag flyttade runt borden i ateljén så nu finns det plats för två till i grupperna.
Finns det någon som vill måla blommor söndagen den 22.10 ?
Tid kl. 10 – 16. Passar för både nybörjare och dig som målat tidigare.

ONSDAG

Sitter och tittar ut – det ser så fint ut med solen som tittar fram mellan molnen. Har stora träd utanför fönstret och jag ser hur dom ändrar färg.
Igår när vi målade rönnbärsgren på kurser så var det ingen som målade gröna blad utan dom var höstfärgade. Det roliga var att jag inte hade sagt någonting om det.

TISDAG

Äppelbitar
Hösten smyger sig sakta in bland träden. Färgerna förändras och får en mustigare ton. Även dofterna djupnar. Svampskogen lockar – men vi har målat svampar i ateljén. Nu är det experiment med pumpa och bubbelplast som gäller. Vi får se om någon lyckas!

Det finns plats i alla grupper nu när jag fått ordning på det hela.
Själv ska jag försöka få tag på en bra bok om hemsidor så jag får ordning på mitt försök till hemsida. Undrar ni över någontin på schemat så ring .
Det är säkras med muntliga svar.