Månad: december 2006

Nya nyårslöftet är att baka mer!

Egentid – tid till…

Städningen fortsätter. Jag har  nu packat upp tre brödkavlar, en naggkavel och en pirogkavel.

Jag måste ha bakat väldigt mycket någon gång i tiden. Dags för nya baktag eller så kan vi 

Akvarellövning
Snöbullarna ser riktigt goda ut!
Akvarellövning – måla vitt

 använda kavlarna i måleriet istället. 

SÖNDAG

Hej Anders, Josefin, min underbara Maria – ja, alla ni därborta i London! Jag och Sonja satt och pratade om er i kväll. Vi tänker på er här hemma. Hoppas ni får ett fint nyårsfirande! Var rädda om er! Kramar!!!

Klockan är snart ett. Jag har plockat upp ur mina kartonger hela kvällen och nu när jag ska stänga ner datorn ser jag att tiden rusat iväg.
Tycker att det är tråkigt, tråkigt, ja jättetråkigt att packa upp och lägga sakerna på sina rätta ställen.
Att inte få fångas av gamla brev eller målningar – bli sittandes med dem. Drömma sig bort en stund…som kan bli en lång stund.
Nej. nu har jag bestämt att det ska bli gjort. Min belöning blir att jag får måla innan julen är slut.

Hej Birgitta! Är du vaken nu i nattens mörker! Hoppas Du hunnit måla i jul.

Bernt! Hinner du måla?

LÖRDAG

Idag trodde jag att det var imorgon. Började förbereda nyårsfesten – men efter att ha samtalat med min omvärld så förstog jag det inte alls var så.
Imorgon är det nyårsafton. Slutet på det gamla – början på det nya.

Juldagsmorgon – tyst det är i husen…

Skön att bloggen finns denna färgrika Juldagsmorgon!

När alla sover och jag ensam upplever de underbaraste färgerna på morgonhimlen – då är det svårt att hålla tyst. Får lust att ringa och väcka alla eller att ställa mig på balkongen och ropa ut – Se, morgonen brinner av färger!

God Jul till er Alla!
Ha en fin fortsättning på helgen!
Kram Gunvor

Posted by Picasa

”Bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret” Gammal klokskap från förr. Och visst är det bättre att göra det man vill, som tex att måla, – om så i liten skala – än att göra ingenting.

Du frågar om lågan, Maria. Det blev fel i överföringen – så det är ingenting som jag målat. Jag lät den vara kvar. Ibland är det kul med fel- Det ger ny inspiration.

Ljuset har återvänt

Godmorgon! Fredag? Vart tog torsdag vägen?
Behövde fundera en stund över vad det är för dag i dag. Nu när jag har ledigt – dvs, inga kurser – blir jag lite dagförvirrad.

Men jag vet att – I NATT HÄNDE DET – I NATT VÄNDE DET!!!

Nu blir det – LJUSARE IGEN!!!

Idag är det dags att handla julklappar! Jag ska kasta mig in i julaktiviteten på stan. Trängas och köa till julmusik som får mig på strålande humör. Hoppas ni har det bra mitt i julstöket med lite glögg o pepparkaka.

TISDAG

Måndag kväll – första kvällen på länge som jag inte hade kurs. Visste inte riktigt vad jag skulle göra, – kom på att dammsugning och golvskurning är någonting som man gör innan jul!
Idag ska vi börja måla hemateljén vit. Det blir min julklapp till mig själv.
Friskvårdskurs på förmiddagen – vi fortsätter fundera över julstressen.

 Posted by Picasa

SÖNDAG KVÄLL

Nu är det mörkt ute. Sitter där jag började dagen. Många upplevelser rikare. När ljuset kom tittade jag ut genom mitt nya fönster och fick se en fantastisk syn. Himlen var kallt ljusblå med den nedre delen i gult. Från skorstenen kom rosa rök med kraftigt lila inslag. Otroligt men sant!

Öppet hus – var det idag – och fullt i ateljén hela tiden. Blir så lycklig när jag ser att måleriet lockar. Jag blir glad när ni kommer!
Nu är det tre dagars friskvårdsarbete – sen är det jullov även för min del! Det har jag inte haft sen jag startade ateljén.
Denna vecka ska vi göra traditionellt julpynt. Sen ska vi gå ner på stan och titta på utsmyckade julgranar och leta efter julstress. Julstressen finns kanske lika lite som jultomten. Men tror man på den så finns den.

SÖNDAG morgonGodmorgon! Ute är det fortfarande mörkt men det är inte så många dagar kvar innan ljuset vänder åter.
Idag är Ateljén öppen mellan kl. 11 och kl.16 för dig som vill måla eller ta en liten paus.
Förra året målade jag en akvarell som jag lottade ut. Det var ”en vintersaga”.
Akvarellen försvann när den skulle levereras till Ansi. Nu när jag flyttade så dök den upp bakom bokhyllan. Ansi, nu ska du äntligen få din akvarell.
Året akvarell är inte klar ännu men innan året är slut så…

LÖRDAG NATT

Testar nu om allt fungerar – Dator, skrivare, skanner m.m. Jag tror jag har lyckats. Det var flera timmars arbete – alla kablar låg i ett nystan. Spännande arbete!!!
Jag har packat upp kartonger hela dagen. Snart är det bara målarrummet kvar och klockan är bara ett. Min strategi är att först övriga rum – sen, äntligen in i målarrummet. Det är ju dit jag vill.
Julklappstips! Köp ett prova på kort! Ett pass kostar 200 kr och en heldag – söndag – kostar 550 kr.

Hej Zaida! Önskar dig/er en trevlig resa med clownen – Den är fin! Svårt att svara såhär hur du ska frakta den men du kanske kan ta den under armen. Nu skojar jag – risken är ju att du sålt den innan du kommer fram.

Ha en fin helg – försök att inte skynda – vi hinner det vi hinner!

TORSDAG

LUST ATT MÅLA!!!

Äntligen vågar jag sätta mig ner och skriva på bloggen!
Tio dagar utan ord. Trodde det var mer – kändes så.
Jag har äntligen flyttat och bor nu ihop med en massa flyttkartonger som inte flyttar på sig när jag försöker komma fram till målarbordet.

Har en fin utsikt från mitt målarfönster – återkommer om den.
Idag är det sista målardagen innan jul. Det har varit en jättetrevlig termin. Och med tanke på att allt bara blir bättre och bättre så kommer våren bli underbar.
På söndag är det ÖPPET HUS i ateljén. Tid kl.11 – 15. Kom gärna och ta en kaffe och prata bort en stund med mig. Du kan även sitta och måla julkort i lugn o ro!
Jag vet också att Bernt och Maria kommer att ställa ut i Backstugan – start söndag 17.1.

ETT STORT TACK TILL ER ALLA SOM HJÄLPTE MIG ATT FLYTTA!

Grattis Johanna på din 23 årsdag!!! Kram

MÅNDAG MORGON

Godmorgon alla ni där ute i innan julstöket börjar. Nu är det så många som undrat varför jag inte skrivit på bloggen så jag tar mig en stund till det. Lisa, min dotter, som bröt foten, har behövt hjälp – så min skrivstund har inte funnits och så håller ska jag flytta också. Packnig, packning.
Men jag har haft trevliga kursstunder sen sist. Helg med julkortsmåleri. Avslutning med Hallundagruppen. Hoppas vi ses igen! Varit på Alfa Laval och målat vinterbilder. Det har även varit full fart i ateljén.
Har varit uppe på Torekällberget med och visat julkortsmåleri. Träffat många trevliga personer – hoppas på att några blev lockade till att börja måla med oss i vår.
Nu känner jag att julens överaktivitet närmar sig och då blir det ju lugnare på kurserna. Nästa jul kommer jag att ha ”öppet hus” hela veckan innan jul! Extra målarvecka – helt utan kostnad. Tyvärr inte ännu denna jul!
Varning! Tro inte på vad som står på min hemsida! Den är inte aktuell.
Kommer under julen att göra om den. Kurserna fortsätter tom söndag den 17.12 – Sista julkortsmåleriet för i år. Platser finns kvar!!!
Igår kväll var jag på Företagsamma Q – kvinnligt nätverk! En fantastisk rolig kväll – träffade en för mig ( som jag förstått efter 25 år ) mycket betydelsefull person. Holger var min lärare på en friskvårdsutbildning – fick mig att se livet från flera håll. Att våga och tro att jag och alla kan och har ett ansvar för framtiden.
Ha en riktigt bra dag! Gunvor