SÖNDAG Föränderliga landskap.

En underbar helg – landskapen som förändrade utanför bilrutan – klarblå solskensblänk i sjöar – skimrande, grönskande skogar. Måste konstatera att sommaren är här.
vy1.jpg
_______________________________________________________

Ibland stannar tiden. Nuet blir en parentes i vardagen som ger andrum och skapar inspiration. Intryck kräver också tystnad och reflektionstid. Att låta upplevelserna få sin tid. Bearbetas och njutas av. Samtal om – byta upplevelser.

Den här helgen gjorde jag på en resa till Dalhalla. Lyssnade på Antony and the Jonsons. En Musikupplevelse som började med att kalkbrottet var fullsatt – 4000 tusen åskådare som förväntansfulla satt mitt i stenen. Uppsala kammarkör framförde några stycken. Bla två av Arvo Pärt – som är en stor inspirationkälla för mig. Efter kom Antony – Han bjöd på sina tankar, känslor och en underbar vibrato som fick stenväggarna att leva. Han lyckades fånga publiken och jublet ville aldrig ta slut.

Visst är det så att vissa upplevelser aldrig försvinner – dom får vi bära med oss. Det här var en sådan kväll.

Jag kan tycka att Sverige är fantastiskt! Från Manhattan till lugnet på Åkerblads hotell i Tällber. Morgonstund på hotellet – vid frukostbordet – där satt Antony med sin frukost och läste sin bok – och – ingen gick fram och störde hans stund! En fin respekt för individen. Eller?
antonyw.jpg
dalhallla1w.jpg
dalhallaw.jpg