ONSDAG – Ledig dag i solsken – inte lust för akvarell (eller städning).

Nu har jag börjat planera för Vikveckans mat. Camilla ringde mitt i tänkandet – kul! Hur mycket äter fem kvinnor på en vecka? Vad ska lagas så det blir mycket tid över för måleri. Tar gärna emot tips på snabba rätter?

Idag tog jag och Berndt och filosoferade stund i ateljén. Vår fundering var – Måleriet & individen – Processer & utveckling. Hur utvecklas vårt måleri? Vad vill vi? Vilka mål har vi? Vart är vi på väg? Hur ses vi av betraktaren. Hur ser vi på betraktaren. Är jag unik eller en kopia av tidigt målade målningar. Nej, så tungt var det inte – men intressant. Vi har en frågeställning som vi ska formulera och återkomma med.

Troligtvis är det så att kaffe och städning är någonting man bör göra på lediga dagar så nu tar jag bara en kopp kaffe till och sen – framåt mot dammsugaren.
priserw.jpg