MÅNDAG – GRÅREGN

Efter en vecka med guldglitter i lövverken så förvandlas naturen till ett stilla regn. Fullmånen lyste så klart mellan grenverken förra veckan Nu har spänningen brustit – dropparna faller och naturens färger dämpas.
Träden i parken har börjat klä av sig. Några står där redan helt nakna.

Novemberlov denna vecka för skolorna.
Kursverksamheten kör på som vanligt. Om du vill måla så kan du skicka sms eller slå en signal så jag vet. Är det ingen som anmält sig så kanske jag inte är på plats eller jobbar med mina egna målningar.

Sista veckorna har ni ju målat mycket fritt för att våga hitta det egna utrycket -den egna bilden – språket. Jag har ju ett syfte med det – ju mer ni ställer ut och visar era akvareller desto viktigare är ju att det stämmer med jaget.
Konst är inte sanningar utan egen forskning.
Kommer att ha en liten test med er som målat ett tag för att se vart ni står innan vi går över på nästa etapp i kursen.

Hittade min ekologiska höna på en säljsajt. Någon som tittat på min – målat av den och lyckats ganska så bra – och nu säljer den! Jag studerade hönor och hönsbilder – målade flera utkast – innan jag målade orginalet. Många timmars arbete.
Det skulle ta mig ca två – tre timmar att måla av en färdig hönsmålning som någon annan har gjort orginalet till.

Men före mig är ju själva resan till målet det intressanta! Inte att kopiera andras resor! Vill gärna höra vad ni har för åsikter i frågan.

Grattis till Leila som kommit med på Sörmlandssalongen med tre målningar! Vet inte om det är fler som kommit med – återkommer om det.

I torsdags hade vi möte om v.49 (hoppas jag) årliga utställningen på Galleri Hagström. Jag tycker att det är inspirerande att ni som målar, går ihop och visar årets arbeten tillsammans under trivsamma former.
Återkommande tradition – Gågatan på sommaren och Galleri Hagström till jul. Mer info kommer.

Söndagens ljus var knivskarpt. Klarsyn!
Igår var jag på sista föreställningen av Djungelboken – en vuxensaga i statsmiljö. Tänkvärt om oss människor! Hur vi är och hur vi rangordnar oss. Starka och svaga. Män och kvinnor. Den som har guldet har makten! Eller!
Efteråt gick vi ut och åt middag – och en i sällskapet blev bestulen på väska med allt i. Djungelns lag fick vi snabbt känna på.