Månad: juni 2008

Nu har jag flyttat tillbaka till Södertälje och Öfre Ateljén.

Två fantastiska veckor är till ända. Idag, sista dagen, kändes det plötsligt att jag ”bara måste” testa nya färger – och faktiskt hände det någonting i bilden.
Alltför fort tog dagen slut. Dax för städning och sen plocka in målningarna i bilen – inte det lättaste att få plats med allt – och åter mot Södertälje och Öfre Ateljén.

Jag vill ha en solig helg…

Dags att åka till galleriet! Känns tråkigt att denna tvåveckorsperiod börjar ta slut. Men efter mig kommer Birgitta så det blir inte tomt på galleriet.

2 dagar kvar på min konstutställning – Gunvor Kuha – Galleri Hagström Stockholm

Söndag är sista dagen för årets sommarutställning på Galleri Hagströ i Stockholm. Sen återvänder jag till Södertälje. Lite fattigare på målningar… Så det är dags att bygga en ny utställning på Öfre Ateljén.
Jag kommer att ha öppet mellan kl. 11 och 15 (lördag och söndag)
Tänker på er och hoppas på att ni sitter där någonstans på en vacker plats och målar…
Gunvor Kuha_Utställning_Galleri Hagström i Stockholm

MORGONSTUND – AKVARELL – GUNVOR

morgonstund-akvarell-gunvor.jpg

Vakna stilla – en kopp te med honung – sitta och vänta in morgonljuset – låta nattens drömmar försvinna – låta dagens drömmar ta över.

Onsdag på Galleri Hagström

Ännu en dag med trevliga besök. Alltid spännande att se vart blicken fastnar hos betraktaren. Vad är intressant i bilden.
Skulle fota min senaste stadsbild – men batterierna var slut.

Tisdag – visning av akvarell

Många trevliga besök på galleriet. Visade hur jag planerar och målar akvarell. Nu är det kväll och himlen sådär fantastisk igen. Jag är lika förundrad varje gång över alla färgskiftningar. Fotograferar himlen och ser sen att jag redan har en nästan ”likadan” himmel i arkivet.

sommartorpet-akvarell-gunvor

Händerna fulla av färg – målade akvarell och akryl idag

Idag skulle jag ”fixa” till en akrylmålning som jag haft liggande. Plötsligt inser jag att jag tappat all kontroll och lyckats ställa till den så att den inte gick att rädda. Började på måfå leta bland linjerna och plötsligt hittade jag en ny ingång och utväg..

Fantastiska dagar på galleriet i Gamla Stan i Stockholm

Hoppas det inte blir tröttsamt med alla positiva utrop! Jag har så roligt på galleriet i Stockholm. Det är ju såhär jag vill ha min semester – vara i Gamla Stan. Träffa människor från jordens alla hörn – som delar ett gemensamt intresse – konst – och att diskutera konst – så gott det nu går med tanke att vi inte alltid delar samma språk.

Gunvor – Fantastiska dagar i Gamla Stan

Utställning Gunvor Kuha
Utställning Gunvor Kuha

Hoppas det inte blir tröttsamt med alla positiva utrop!

Jag har så roligt på galleriet i Stockholm. Det är ju såhär jag vill ha min semester – vara i Gamla Stan. Träffa människor från jordens alla hörn – som delar ett gemensamt intresse – konst – och att diskutera konst – så gott det nu går med tanke att vi inte alltid delar samma språk.  / Gunvor

Solregn i Stockholm

På väg till Galleri Hagström gick jag en skön ensam promenad i Stockholm,  Det solregnade mjukt. Det kändes att dagen ännu inte  hade inte börjat ännu denna midsommardagsmorgon. Vid muren blommade rosorna. Solvarma och doftande. En doft av Visby och ruiner.  Längtar dit!
I Gamla Stan, på Österlånggatan ekade mina steg mellan husen.
Idag ska jag måla en stund på galleriet.
Väntar besökare under dagen som ska titta på min utställning.  Midsommardagen är en bra utflyktsdag.

Gunvor Kuha - Akarell Gamla Stan - Stockholm
Gunvor Kuha – Akarell Gamla Stan – Stockholm

Akvarell & Solnedgång i Stockholm – Trevlig midsommar önskar Gunvor Kuha

Önskar er alla en trevlig midsommar!

En dröm går i uppfyllelse. Att få sitta på högt och se långt bort över Stockholm – se solnedgång och vaka in soluppgång.
kl. 21.39 Ett stort moln skymmer solen… hoppas på att solen lyckas spränga sig igenom molnet så vi får se solnedgången?
kl. 21.45 lyckas solen ta sig igenom eller rättare sagt – titta fram nedanför molnet.
kl.22.45 släpper det solbelysta molnet formen och rinner ut som akvarellpigment på vått akvarellpapper.
kl.23.45 är himlen som vakrast med orangegula toner långt bort. Himmel i blå toner med mörka moln. Stadens profil som en svart siluett med lampor som lysande stjärnor i varmt och kallt.
Imorgon – Midsommardagen – är Galleri Hagström öppen igen!

Konstutställning i Stockholm – Gunvor Kuha

En midsommarnattsdröm!

En dröm går i uppfyllelse. Att få sitta på högt och se långt bort över Stockholm – se solnedgång och vaka in soluppgång.
kl. 21.39 Ett stort moln skymmer solen… hoppas på att solen lyckas spränga sig igenom molnet så vi får se solnedgången?
kl. 21.45 lyckas solen ta sig igenom eller rättare sagt – titta fram nedanför molnet.
kl.22.45 släpper det solbelysta molnet formen och rinner ut som akvarellpigment på vått akvarellpapper.
kl.23.45 är himlen som vackrast med orangegula toner långt bort. Himmel i blå toner med mörka moln. Stadens profil som en svart siluett med lampor som lysande stjärnor i varmt och kallt.

Imorgon, midsommardagen, fortsätter konstutställningen på  Galleri Hagström igen! Välkommen! Gunvor

DAG INNAN MIDSOMMARAFTON – FORTS… AKVARELLMÅLERI

Först veckans slut börjar närma sig. Det har varit en helt otroligt rolig vecka. Många nya människor som kommit in och pratat konst – och annat. Idag fortsätter jag måla mina akvareller – nya ideer dyker upp hela tiden. Skulle ha lagt ut veckans akvareller på bloggen men glömt kabeln.
Idag finns jag på ateljén kl. 12 – 18

TISDAG MORGON – NY DAG MED AKVARELLMÅLERI

Det är trivsamt att få vistas och måla i Gamla Stan. Har svårt att slita mig från galleriet på kvällen. Känslan av trånga gränder där solen inte når fram. Husfasadernas toner och klappret från alla som vandrar över kullerstenarna. Känslan av då och nu. Lugnet från stenväggarna. Mitt akvarellmåleri. Underbar semestervecka…

Dagarna är långa – Natten kort.

Eftersom nätterna är korta och dagarna långa så får vi mer tid för våra dagdrömmar. Sitter och ser ut över himlaspelen – Vackra moln ikväll!
Trevlig dag på Galleri Hagström. Jag tycker det är så trivsamt med alla besök. Kul att höra vad alla har för sig såhär i sommartider. Idag visade jag hur jag målar en ros. Inte riktigt klar ännu – men snart.

Nu finns jag och mina akvareller på Galleri Hagström i Stockholm

Tidigt upp för att packa in akvareller och andra målningar – hämta nyckeln hos Birgitta – vidare in till Gamla stan och Galleri Hagström. Tungt arbete med att lyfta och bära. Har inte hunnit hänga upp någonting ännu för jag ville ta tid till att betrakta akvarellerna. Några har jag ju inte sett på ett tag eftersom dom varit i Polen.
På eftermiddagen fick jag trevligt sällskap och tiden gick. Men det kommer en ny dag imorgon.

HÄRLIGT!!! Så skönt! BLOGGEN ÄR TILLBAKA! JAG TACKAR BOSSE OCH LOOPIA

Hallå! Finns det någon där? Efter drygt en vecka utan blogg och kontakten utåt inser jag hur mycket jag behöver den. Hur mycket som händer hela tiden som jag vill berätta om. Som när jag ser den underbara färgprakten nedanför balkongen – eller molnen som far förbi – och framför allt det som händer i ateljén.
Underbart att jag fick hjälp. Tackar Bosse och loopia som löste gåtan med den försvunna bloggen.
Den blev backad i tid så nu ligger jag ju efter med all information – men hoppas hinna med att få igång bloggen under helgen.