Månad: februari 2009

Morgonpromenad längst kanalen.

Var ute på morgonpromenad längst kanalen med min kamera. Letade efter vårtecken i morgonsolen…vi behöver ju bilder …men hittade tyvärr inga alls.
Hem till nästa projekt. Hatthyllan måste sättas upp. Letade fram borr, pluggar, skruvar …och allt annat som behövdes. När allt låg där på golvet insåg jag att jag faktiskt inte alls vet hur man gör. Vilken borr…skruv…plugg…??? Många färger och varianter av allt. Så skönt om det funnits en enkel instruktionsbok att titta i…och varför har jag aldrig lärt mig… kände mig som en riktig nybörjare! Efter en timma satt hyllan uppe…för en van borrare hade det tagit fem minuter.

Ska komma ihåg känslan…till nästa nybörjargrupp!

Våren tittar fram…ler mot solen!

tulpanerw.jpg
När jag tittade ut genom förnstret såg jag trädet utanför fullt med sidensvansar. Skyndade mig att hämta kameran …men när jag tittade ut igen var alla fåglar borta. Jag borde ha stått kvar och njutit av den vackra synen istället för att skynda mig.

Lugn vecka på ateljén.

Sportlovsveckan börjar ta slut. Lugnt och skönt har vi haft på kurserna här i ateljén. Många som är iväg och åker skidor och pulka. Vi har ju målat svartvita blad…så det har muttrats lite…men jag börjar vänja mig. Detta var en väldigt ”nyttig” övning.

Onsdagsvy i gråvitt.

Gick upp till ateljén för att hämta soporna…och då kom varorna! Så nu finns det färger och block till er som beställt.
Efter gårdagskvällens akvarellmåleri tog jag beslutet att till hösten blir det teckningskurs på tisdagkvällarna. 10 ggr… se program lite längra ner.

Helgens kurser ställer jag tyvärr in pga för få deltagare i dessa sportlovstider. Återkommer om det!

Teckna och måla…veckans modeller!

Har väntat på påfyllning av konstnärsmaterial hela dagen. Varit på ateljén sen kl.9…men inga varor kom!
Trött på att vänta…men kan ju ingenting göra.
Vi jobbar på med valörerna både på tecknings- och akvarellkursen. Använd gärna bilderna…kommer att lägga upp flera på ”akvarellblogg”

VECKANS AKVARELL MODELLER

Teckningskurs ikväll i Södertälje

Kul med teckningskurs ikväll. Blev riktigt pigg av alla övningar. Tecknandet gör att man är fokuserad på det man gör…tid och rum försvinner… meditativt.
teckningskurs.jpg

Tips! Uppgradera till Explorer – 7

Det är nog så som Anna har kom fram till…angående problemet att inte komma in på vissa av länkarna. Jag har ju två datorer som det har fungerat på…och nu tog jag fram en riktigt gammal avlagd dator…och på den fungerade det inte alls med länkarna.
Jag uppgraderade den gamla datorn till Explorer – 7 och då fungerade länken perfekt.
Så mycket man måste tänka på!!!

Kommer att senare ikväll/natt att lägga ut dom nya tulpanbilderna.<a <a

Teckningskurs 23.2 Södertälje Platser finns!

Vilken underbar morgon här i Södertälje! Kalla gyllene reflexer på allt vitt och blankt. Måste möblera om i arbetsrummet…ställa bordet så jag kan följa soluppgången.
Antagligen börjar krafterna återvända så smått…därav ommöblering. Har varit still för länge.
Ska titta på alla fotograferade tulpaner…du kommer att hitta dom på ”akvarellblogg”

Skickar en hälsning till Cecilia…som var på besök i Södertälje förra helgen och målade både lördag och söndag. Hoppas det blev en fin upplevelse.

Teckningskurser startar den 23.2 Det finns någon plats kvar. Det går bra att ringa under helgen…073 500 6886.

Stockholmsrunda

Fredagskul med mitt barnbarn Rut.

Fredag – en lediga dag – hel dag med roligheter – leka med lilla Rut!
Men det är någonting väldigt nyttigt att kramas och få skratta med en liten barnbarn.

#2009, #Familj, #Barnbarn, #GunvorKuha

 

Hej alla akvarellmålare! Fint erbjudande från Roger på Glans glas & ramar i Södertälje.

Jättebra erbjudande från Roger på Glans till alla akvarellmålare! Alla ni som går på målarkurser får rama in en målning till halva priset! (50%). Gäller året ut. För visst är det skillnad på inramning och inramning.
Glans glas & ramar finns på Nedre Torekällgatan 5.

Här på ateljén har vi målat för fullt hela dagen…tulpanhögen växer…och jag fotograferar.

Invald…Ny medlem i Södertälje Konstnärskrets “Kretsen” ~ Gunvor

Dagen började så fint med vacker soluppgång…allt fungerade som det skulle…löster tom vissa datorproblem utan större hinder.
Sen kom brevet med beskedet att jag blivit invald i Södertälje Konstnärkrets ”Kretsen” …och det kändes riktigt trevligt. Att få en lokal plattform…få delta på utställningar…få del av det som händer lokalt inom kulturområdet… Spännande…spännande fortsättning!
Kvällskurser fick fira tillsammans med mig…med bullar och choklad. Härliga, skojiga, kunniga och spännande kvinnor som målar. Vilken underbar dag!

Gunvor – på väg…akvarell

Vi har fått ett jättebra erbjudande från Roger på Glans Inramningar! Skriver om det imorgon.
Sov nu gott ~ Gunvor

Onsdag…en vacker soluppgång här i Södertälje!

Det var en riktig pastellmorgon här i Södertälje. Har längtat efter dessa soluppgångar då allting plötsligt känns lättare. Våra tulpaner föll i bitar igårkväll i ateljén … så jag ska ut och jaga nya.

Akvarell med svartvita tulpaner! / Teckningskurs tisdagar startar!

Kvällstankar…! Det blev inte bara svartvita tulpander. Ska fotografera veckans alla tulpaner så ni får se. Det känns stort att det blir en sådan enorm bukett.
Fin färgövning är att 1.först lätt teckna upp tulpanen…2.måla gult över hela bilden. 3.fylla på med blått på bladen. 4 sist rött. 5. Lägga färg på bakgrunden….osv.

Låta oss inspireras till att måla akvarell…svartvitt…dvs grått…eller vitt! Spännande att få se tulpanerna.

Idag startar en ny teckningskurs upp kl.16 ….Ni är så välkomna!
Nästa vecka – måndag 23.2 startar teckningsgruppen. Det finns lediga platser…så passa på och anmäl dig. Teckning är grunden till allt.

Godmorgon alla akvarellmålare och google fantaster!

Godkväll! …får jag skriva nu. Dagen har försvunnit…natten väntar.
Jag har lämnat in målningarna till Södertälje Kretsen. Borde kanske ha tagit med mig inramade bilder…men kände det angeläget att visa det jag jobbar på idag! Två stora akryler…och resten akvareller. Bla tre stora rostiga. Jag och Cecilia hade en genomgång av bilderna. Tack för supporten!

Konstigt att ni inte kommer in på penseln! Kommer ni in på ”akvarellblogg”? Det är samma typ av länkning…eller rättare sagt exakt samma lösning. Svårt att göra någonting när det är så olika, konstiga problem…så jag sitter här som ett frågetecken. Inte ens ”G” har svaret. När man skriver till ”G” (google) (gud och google har väldigt närabesläktad funkion…dvs har svar på allt, nästan) så får man alltid någon typ av svar…men inte denna gång.

Hej och godmorgon alla akvarellmålare! Pratade med Birgitta igår och jag har hört av andra oxå att det inte går att skriva kommentarer… Men varför förstår inte jag. Om du har lust så skriv en liten hälsning här så får jag se om den kommer fram. Konstigt är det! Hälsning Gunvor

Akvarellmåleri som medicin – Gunvor

Så skönt att vara tillbaka igen med kurserna. Den beslöjade rösten är på väg att försvinna…! Kan det vara att alla gårdagens skratt som hjälper så. Men det bekräftar det jag misstänkt…akvarellmåleri är medicin! Idag skurar jag mina golv…allt har fått förfalla. Sen ska jag välja ut tio målningar till Södertälje Konstnärskrets. Ska söka medlemskap i år. Önskar er en fin dag!!!

Sex dikter om kärlek… årets akvarellutställning v.44

Tänk att det är över sjuttio fantastiska ”kvinnor och män” som varje vecka målar och tecknar på Öfre Ateljén! Jag är fantastiskt glad och ödmjuk över att få inspirera så många till att vilja utrycka sig med färg. Att våga…våga lite mer!
Nu är det dags att besluta om Du vågar/vill delta på årets temautställning på Galleri Hagström v. 44.
Vill du vara med? Vi har ju inte så många platser så först till…bokning!
Berndt har skickat in en dikt…läs mer på… vänster kolum / Konstutställning / penseln.

Obs! Idag är kurser 12.30 -15 inställd!
Övriga kurser som vanligt..
Det finns fortfarande platser på helgkurserna!!!

Näst ”Måla en tavla” 1.3 Olja / Boka plats… läs mer på målarkurser…

Tulpankväll på ateljén

Det blev en riktigt trevlig tulpankväll…Trots att rösten inte var mycket till röst. Många intressanta akvareller! Nästa vecka ska vi måla vita tulpaner!

Akvarellkurs i Södertälje

Har du lust att börja på en akvarellkurs. I vänster kolum … hittar du allt om Målarkurser 2009 på Öfre Ateljén Södertälje / www.akvarell-kurser.se

Akvarell för bättre folkhälsa

star
Rösten lite svajig men imorgon är det dags att få sätta igång med kurserna igen. Har tittat lite för mycket på TV och har sett program om smittkoppor, ebolavirus, hundpest och alla allergier. Tittat på dr.Phil och han pratar om ekonomi och hälsa. Det Amerikanska lågkonjunkturen drabbar folkhälsan. Har inte hittat ett enda konstprogram på hela veckan! Nu måste jag få måla igen!

Akvarell 14.2 och 15.2 Tulpanmåleri!

gunvortulip.jpg
OBS! Dagens akvarell inställd!!! Att skicka sms har varit en bra test att se om telefonnumret är rätt. Hittat lite fel – så jag hoppas hinna få tag på alla innan kurs.

Längtar du efter att få måla tulpaner?
.
Det ordnar sig!
Du som har missat lektioner kan måla i helgen istället. Antingen lördag eller söndag. Du betalar ETT KLIPP!
Boka plats! Välkommen Gunvor

Fullmånenatt – Akvarell

gunvorakvarellfullmanew.jpg

Det är fullmånenatt i natt. Fantasin får spela bland skuggorna i parken.
Ställer in alla morgondagens kurser. Behöver en extradag med tystnad. Måste var rädd om min röst. Hur ska jag annars kunna prata fortsättningsvis. Titta på bloggen imorgon…ett erbjudande om måleri i helgen!

Godmorgon! Vilken underbar morgon!

Nu gäller det! Håller Rösten? Har varit tyst sen i torsdags…nästan hela tiden. Hoppas rösten har kommit tillbaka! Längtar efter att få prata!!!
Nu ska jag ut och inhandla tulpaner till veckans måleri.

   Gunvor-Akvarell-godmorgon!

Varsågod! En akvarell…om semlor och kärlek!

   Varsågod!…Skicka gärna vidare till någon du tycker om - gunvor

Denna gråa söndag…som ska ge energi till kommande vecka!
Idag bjuder jag på en god akvarell!
Visste väl att jag hade en akvarell ~ semla ~ bland bilderna! Skicka gärna vidare till någon du tycker om.

Boka in dig på en akvarellkurs / tulpanhelg.

TULPANVECKOR-GUNVOR
Nästa helg blir det två dagar tulpanmåleri! Passa på och frossa riktigt! Gå en akvarellkurs en eller båda dagarna! Lördag målar vi kl.10 – 13 och söndag är det heldag kl.09.00 – 16.00
Nu har du chans att prova på akvarell eller akryl eller både och…härligt färglatt.

Måla akvarell och datorfix.

Kommer att jobba med hemsidan denna helg! Så ser den annorlunda och rörig ut så är allt som det ska.
Hoppas ni får en stund över till att måla akvarell! Trevlig helg önskar jag er alla!

Teckningskurs tisdagar klart!

Tisdag 17.2 kl.16.00 – 18.15 Teckningskurs /grund 5ggr.
Det finns fortfarande 1 plats kvar…så är någon intressed?

Vill du lära dig måla akvarell?

Har du inte målat tidigare…eller du känner dig som en nybörjare…då kan du göra som vi gjorde i onsdags. Du kommer en timma innan kursstart och vi går igenom alla viktiga grunderna…som att spänna upp papper ets. Sen kan du börja måla. Som det ser ut nu så finns det platser för nybörjare på torsdagar 12.30.

Inställd Akvarell ~ Torsdag 5.1 Öfre Ateljén Södertälje

Vaknade pigg…ner till tvättstugan…försökte säga -godmorgon! till grannen…men… det finns faktiskt ingen röst kvar idag. Vågar inte utmana stämbanden…så jag måste tyvärr ställa in all akvarell idag.
Kommer att skicka meddelanden till alla! Så nu gäller det att telefonnumren på korten stämmer!

Rösten borta – måste kanske ställa akvarellkurser imorgon!

Har gått här hemma i lugn och ro och tänkt att det inte är någon fara med rösten. Men efter fem timmars prat idag var det inte mycket kvar när alla gått hem ikväll.
Har jag ingen röst kvar imorgon bitti så måste jag ställa in morgondagens akvarellkurser! Men jag återkommer…Hoppas allt känns bra i morgon bitti.

Nu målar vi färglada paprika akvareller

Vi tackar för kommentarerna…kul för konstnärerna att veta att akvarellerna är uppskattade. Hårt arbete som ligger bakom.
Den runda paprika formen är en utmaning. Hur ser en paprika ut egentlinge. Någon tyckte den ser ut som ett hjärta. Alla har målar färglada akvareller denna vecka.

Varje akvarell är unik!

    gunvor2-kopia-2.jpg
    Akvarell – Gunvor – Egna rum

    Nu när jag ”fotar” alla akvareller …tittar jag ju också på dom. Ser det unika…personliga. Det som vi vill ska synas i måleriet. Idag är det ungefär samma uppgift men med paprikor… Hur kan Du sälja en paprika! Hur kan du få den intressant?

    Det blir en tyst dag idag…jag har tappat rösten! Vet inte vart den tog vägen. Kan jag ha pratat bort den?

    Blir alltid så glad när ni som varit borta en längre tid återvänder till ateljén och börjar måla igen….Eller bara kommer in och säger hej!
    Tror det är lite skillnad…för jag är ju inte ett studieförbund eller organisation Jag är bara jag…målar mina akvareller…håller mina kurser…vill att ni som kommer ska få del av den förtjusning som jag känner över måleriet.
    Har ingen som helst ambition att växa till större företagsformat med anställda. Det är precis såhär jag vill ha det. Hinna se varje individ och det speciella den har att ge i måleriet.

    Välkomna till en ny vecka!

   I brist på snö…50 snöbollar rikare!

   I helgen gjorde jag ett jättefynd. I brist på snö så köpte jag snöbollar. Bollarna har kostat 18 kr/st. Nu fick jag köpa dom för 1 kr/st. Jag är 50 snöbollar rikare idag….vad ska vi göra med dom???

       gunvor-vinter.jpg

    Akvarell-Kurser – platser vecka 6

    Just nu finns det lediga platser på Akvellkurser v.6

   • Tisdag – lediga platser finns på kvällen
   • Onsdag – lediga platser finns ev.
   • Torsdag – 12.30 Nybörjare akvarell alt akryl lediga platser finns

   • Torsdag – 15.00 akvarell fullt
   • Torsdag – 18.15 fullt.

    Akvarellkurser.se

   • Söndagstädning inför veckans akvarellmåleri.

    Skulle bara fixa belysningen i ateljén. Men blev kvar i många timmar med städningen. Första rummet ska ju fungera till mycket! Akvarellgalleri…arbetsplats för mitt eget måleri…fikarum…ja, till allt möjligt.
    Samtidigt som jag städar… tittar jag och funderar jag över veckans akvarellmåleri. Ska fotografera dom imorgon så dom finns på galleriet imorgon kväll.