Månad: april 2014

Amerikansk prärietrana

Fågelskådning i Västerfärnebo.
Fågelskådning i Västerfärnebo.

Valborgsmässoafton med firade vi med att köra skrot till tippen och att på eftermiddagen åka mot Västerfärnebo, Sala och titta på en Amerikansk Prärietrana som var på besök. Det var en riktig högtidsstund att se en så ovanlig fågel.

Det var också roligt att se hur så många fågelskådare snabbt sökte sig till platsen och sen andäktigt tittade ut över fälten. Jag är ju ingen fågelskådare som samlar på fåglar utan mer en naturmänniska som bara njuter av stunden. Men det har varit en spännande fågelvecka.

Shoppingrunda till Falun

Helt plötsligt är det kallt igen! Isande, nedkylande luft i Falun dit vi var i ärenden.
Letar efter lampor till TV-rummet och bord till trädgården.
Vi lyckades fynda små lampor på Jula men hittade inte utebord.
Utebänkar behöver vi inte köpa, enligt Harry. -Det snickrar men ihop på en timma!
Det blir spännande att följa.

Storstädning

Idag har jag städat uteplatsen med högtryckstvätten. Jagar de fina maskrosorna som kommer upp överallt.  Sprutade och stänkte så hela jag var belagd med en hinna lera. Hade jag stått still så hade jag nog förvandlats till en lerfigur.

Akvarell Gunvor
Akvarell Gunvor

Plattorna blev jättefina!

.

Mamma o mormorhelg

Äntligen hembakad surdegsbröd.
Äntligen hembakad surdegsbröd.
Lycklig helg med barn och barnbarn.
Vi städade och plockade utomhus hela helgen. När det är så fint väder vill man inte vara inomhus. Jag bär ut alla mina växthus så växterna får vänja sig lite.

Lappuggla

Lappuggla
Lappuggla

Trötta efter dagen tog vi en lite biltur för att få se någonting annat än allt vårt stök. Skönt att bara sätta sig och komma iväg en stund. Åkte bakvägen mot Fagersta och där…såg jag för första gången…en Lappuggla!
Mäktig satt den där och spanade ut över markerna. Oj, det var en speciell känsla att få se en så stor fågel i naturen. Tyvärr hade jag inget objektiv så bilden blev inte bra, men en dokumentation över vad vi såg är det i alla fall.

Annandag Påsk

Mer besök från Södertälje!
Idag har vi tid att ”bara vara”. Goda vänner som även de hade med sig mat. Anar de kanske att vi inte hunnit med så mycket matlagning sista tiden.

Efter den lyckade helgen måste vi vila ut.

Vänner på besök!
Vänner på besök!

Det blev en skön promenad till inloppet till Hyttån och dammen där. Av gammal hävd äger Kvarnen inloppet så man hade makten att reglera vattennivån i ån. Just nu står vattnet så högt så vi kan inte komma över.
Hemma vid Kvarnen visade vi vår bäverskog med alla nedfallna träd.

Påskdagen och Konst i Påsk

Trevligt besök från Södertälje idag! Även om vi inte hann umgås så mycket. Men de anade att det skulle vara fullt upp så de tog med sig mat och bjöd oss. Det är vänskap!

Gårdagen och dagen har fortsatt med många trevliga besökare. Vi har räknat och kommit fram till att minst 550 personer har besökt oss under dessa tre påskdagar.
Det var så många trevliga samtal och jag hoppas att de återkommer när vi har Konstkafé som startar upp i maj. Vi har bokat 14 datum!

Nu är vi lite utmattade, överväldigade och glatt överraskade. Somnar nog snabbt!

Många besökare på Långfredagen!

Vi, jag och Harry, hade blivit förvarnade om att det skulle komma många besökare på konstrundan – och det gjorde det! Minst 200 personer kom under gårdagen. Fantastiskt jätteroligt… även om vi inte lyckades få fram kaffe och kaka till alla …så som vi hade planerat.

Det är en idyllisk liten väg / bro bakom Kvarnen (Hyttån) så att man kan gå emellan Mariettas keramik…och konstateljén i Kvarnen.

Det är vackert väder idag så det blir nog en trevlig dag som väntar.
Välkommen! / Gunvor

Välkommen till Kvarnen / Gunvor

KonstrundanInvigning av min Konstateljé i Kvarnen idag!
Klockan är 11.00 och vi är äntligen färdiga med alla förberedelserna. Klockan nio drog vi de sista penseldragen på golvet.  Nu är det bara att ta en paus och hoppas att vi får många besökare under påsken!
Härligt spännande dag väntar!

Glad Påsk / Gunvor

Nostalgibricka från min barndom.
Nostalgibricka från min barndom. Den plockar jag fram till påsk varje år!

Det finns vissa saker som är bärare av minnen. Påskbrickan som ”alltid” har funnits är ett sådant barndoms lyckominne som hör påsken till.

Fullmånen lyser inatt

Klockan närmar sig 24.00 och vi är äntligen färdiga med väggmålandet. Imorgon ska jag måla golv. Klockan tickar fort  men vi kommer att hinna till Konstrundan.
Fyllmånen lyser så vackert inatt. Försökte fotografera den men snabbt kom det moln och dolde månen.
Dags att sova en stund och upp tidigt igen.

Söderbärke / Tolvsbo – ”Konst i Påsk” i Fagerstaposten

Tidig morgon på Kvarngården - Gunvor
Tidig morgon på Kvarngården – Gunvor

 

”När solen går upp så brinner det i dammarna” stod det att läsa i Fagerstaposten igår. Låter konstigt men just när solen går upp så blir dammarna eldröda.

Jättefin dubbelsidigt reportage inför Konst i Påsk i Tolvsbo och Söderbärke.

Det snöar i Stora Tolvsbo!

Akvarell / Gunvor Kuha
På väg…igen!

Varför snöar det varje gång vi ska iväg på någonting viktigt?
Idag ska vi köra till Falun och nu är  snöväder igen. Trodde att våren hade landat.
Inte vågar jag inhandla vårblommor när det växlar såhär. Men det ska bli sol igen, har jag hört.

 

 

Hundratal bofinkar på besök

Akvarell / Gunvor Kuha
Ett ögonblick!

Tittade ut på morgonen! Såg någonting jag aldrig sett tidigare…trodde inte mina ögon när jag såg det jag såg. Hela gården kryllade av någonting som sedan visade sig vara bofinkar. Det måste ha varit hundratal bofinkar som inspekterade gården. Kvarnen är kanske en gammal rastplats.

Måndag i Kvarnen

Konst i Påsk - Gunvor Kuha
Välkommen till Kvarnen på Konst i Påsk / Konstrundan.

 

Idag hade målargruppen möte med en reporter igen! Det blir spännande att se vad det blir av alla reportagen. Roligt att ”Konstipåskgruppen” har lyckats att väcka intresse för Söderbärke och Tolvsbo konstrunda.

www.konstipask.se

 

Målade vidare uppe i ateljén.  Tyvärr hände det som inte får hända. Jag stoppade foten i målarburken. Konstig känsla när fötterna glider runt i färgen.

Jag kände mig som  ”Bambi på hal is” där jag gled runt.

Amatörmåleri av Gunvor

Jag kommer aldrig att glömma mitt amatörmåleri av tre väggar och en bit tak i ateljén. / Gunvor

Inte många dagar kvar!

Konst i Påsk - Gunvor Kuha

Nu är det bråttom. Inte många dagar kvar till konstrundan ”Konst i Påsk”.
Idag har jag målat hela dagen. Råkade snubbla när jag flyttade på kartongerna så nu börjar jag få färg (blåmärken) på kroppen. Ont i nacken efter takmålningen har jag också. Dagens gnäll, gnäll, gnäll!
Eftersom jag har ”kortminne” så är bra att skriva ner det… Jag har snart glömt hur kämpigt det var.

Svar på frågor om Kvarnen

Idag fick vi trevligt besök av barnbarnet till mjölnaren. Vi fick svar på några frågor som vi har haft funderingar kring. Men ännu återstår det många frågetecken. Det var jätteroligt att få höra om hur det har sett ut här när kvarnen var kvarn.

Konst i Påsk

Konst i Påsk

Kvarnen Stora Tolvsbo
Konst i Påsk
Gunvor Kuha
Konstateljé i Kvarnen

Idag träffade vi konstnärer som ska delta i konstrundan en reporter som ska skriva om ”Konst i Påsk”. Vi träffades i den gamla byskolan i Tolvsbo. Roligt att få se vad alla utsällare gör och målar.
Fotografering och sedan samtal över en kopp kaffe och kaka. Jättetrevligt. Nu är det dags att måla väggar, tak och golv.