Morgonstund med ”kaffe”akvarell

Hoppsan! Ibland kan jag bara inte låta bli!

Lust att måla!
Igår skissade jag, riktigt ordentligt, en stor bukett med jättehärliga tulpaner som jag hade inhandlat här på Ica i Söderbärke.
Jag har längtat efter tulpaner , färger och att få måla,  så nu kunde jag inte hålla mig. 

Måla med Kaffe?
Tråkigt nog har jag varit lättsamt förkyld, lite lagom orkeslös, under några dagar vilket har lett till att jag inte orkat gå upp för att väcka ateljén. Det är en liten uppförsbacke eftersom det där  måste tändas och värmas för att jag ska komma igång. Med att tända innebär att jag sätter igång min dagsljusbelysning i ateljén vilket brukar ta en liten stund. Ett självklart alternativ blev,istället för ateljén, köksbordet och en liten dagsljusbelysning.
Där jag nu på morgonen satt med mitt livsviktiga morgonkaffe, slog mig tanken att jag skulle ju kunna testa att måla med kaffet som jag har kvar i koppen. Utan att tänka så mycket på konsekvenserna letade rätt på en liten pensel från sminklådan och satte igång med måleriet.

KaffeAkvarellen
När jag väl hade kommit igång det hela så kunde jag ju inte sluta. Vad det sen kommer att bli av ”kaffe”akvarellen måste jag fundera på. Alternativet varit att gå till ateljén och hämta akvarellfärger men den möjligheten var helt försvunnen i det ögonblicket när jag väl blev hamnade i inspirationssfären. Det var ju inte det här jag tänkt mig men det blev i alla fall en härlig kaffestund. I stället för akvarellmålning blir det en morgonstund med kaffeakvarell

Alternativ
Måla med gurkmeja, paprika, curry, te, fil, saffran. Det finns alternativ!

 

Morgonstund med KaffeAkvarell

Konst & Fika – Gunvors_Ateljé