MÅNDAG

Godmorgon – denna regngråa måndag. Helgen var ju så solig och fin så…
Själv har jag varit ute på mårgonpromenader med min ” Walkman” dvs mitt hjälpjag som ser till att jag rör på benen. Armarna får jag ju röra på när jag målar – men det räknas visst inte i hälsosammanhang.

Helt underbara promenader i morgonsol. Gick förbi blommande små violer och dom doftade barndom och violpastill. Sinnen öppnas av dofter och minnen. Det blommar ju för fullt nu – såg till och med liljekonvaljeblad som hade skjutit upp. Men dom blommar ju när det är skolavslutning så det var väl lite tidigt.
En slemmig snigel korsade min gångbana – två harar som skuttade förbi. Skator som kivades om någonting. Plötsligt igår hamnde jag på okänd mark. Jag som bott här så länge kom in i ett kulligt område med björkar och vitsippsmattor. Otroligt vackert! Dåtid och nutid sammanlänkades.

Klev upp tidigare i morse för att hinna med allt jag ville göra. Ska jag hinna sitta med min morgonkopp och meditera över när ljuset kommer så får jag kliva upp halv sex nu. Vill inte missa den lugna starten på mina dagar.
Sen startade jag veckan med att göra en extranyttig mysli och baka solbröd. När jag bakade brödet kom åter känsla av tidlösheten. Den ljumma degen som jag knådar ut till runda kakor. Lägger på plåten för jäsning. En evighetsrörelse som vi upprepar. Inte undra på att det är lugnande att baka.

Denna vecka är det två nya ansikten i ateljén. Linda ska praktisera denna vecka hos oss och Christina börjar arbet på halvtid. Men dom ska får presentera sig själva.

Håller på med min nya blog – hemsida. Lite svårt och krångligt tycker jag men den kommer att bli bra. Den hetergunvorkuha.com