Eftertankar – Terminens första akvarellkurser

Nyss hemkommen från kurserna i ateljén – fortfarande lite uppskruvad av första dagens lektioner – men glatt överraskad över reslultatet.

Hade en arbetsidé för akvarellmålarna som inte fungerade när jag testade den igår kväll. Men dagens övning i sju steg fungerade faktiskt riktigt bra. Vi jobbade även med penselhållningen – man kan ju hålla i penseln på så många olika vis.

Att träffa nya människor som valt att vilja måla – inspirera – bryta invanda målarmönster – utbyta tankar och erfarenheter – få nya ideér till måleriet – För det är ett givande och tagande. Vem är lärare – vem elev?

Efter två kurser gå hem i nattregn – känna naturens alla dofter – väl hemma tända ett ljus – sätta på lite te – har lyckats hålla mig ifrån kaffet hela dagen – titta igenom e-post – känna att jag faktiskt är riktigt trött… så inatt blir det inget eget måleri!

Livet känns så enkelt och självklart ibland…