I väntan på…

Nattmänniskan är vaken…
Nej, jag är ingen morgonmänniska – på eftermiddagen går jag i halvdvala – inte är jag heller en kvällsmänniska – är jag kanske nattmänniskan? – som väntar in morgonljuset för att se vad jag skapat i mörkret.

Jag vill leva som vandraren som sover under filten när sömnen kallar – äter när jag är hungrig – går när jag måste. Målar för att jag ingenting annat kan. Men som inte vill planera för – när, var och hur…

Ludwig van Beethoven var den förste kompositören som satte ut metronomangivelser på sina kompositioner. Helt plötsligt bestämde han över rytmen ”hur” stycket skulle framföras… i hans takt!

Dyngsrytmsklocka?…min takt?…hmm. Nu sover alla i huset mittemot igen

___________________________________________________________

Nej! ännu har jag inte blivit mormor! Men från och med idag…när som helst…kan man få feber av förväntan på ett litet liv som ska komma …